Kender du det, når du skal sælge din bolig, at du går til en række forskellige ejendomsmæglere, som alle har hver deres særegne måde at sælge din bolig på? Hvad du måske ikke var klar over, er, at de fleste ejendomsmæglere mange gange tiltrækker flest potentielle kunder på internettet gennem deres egen hjemmeside og forskellige eksterne portaler. Derfor er det interessant for dig at vide, hvorvidt ejendomsmæglerkæden benytter sig af online marketing i form af SEO og Google AdWords til at sælge lige præcis din bolig, eller om det blot er på et mere generelt niveau.

I de fleste tilfælde vil du opleve, at de bruger SEO på et generelt niveau for at konkurrere med deres konkurrenter og specifikt til netop at sælge din bolig hurtigst muligt. Hos visse ejendomsmæglere kan man også betale ekstra for at få ekstra fokus på markedsføringen af ens bolig på internettet.

Hvordan de så gør dette, bør du udspørge den enkelte ejendomsmægler om – foretrækker de at bruge SEO eller Google AdWords. Det simpleste i dette øjemed vil være Google AdWords, fordi SEO er en meget mere langsigtet markedsføring. Men her er det vigtigt, at du samtidig spørger, om de får lavet SEO på de sider på deres hjemmeside din bolig vil blive præsenteret, for at der er flest mulige potentielle købere, som ser din bolig.

Her er i øvrigt en kort forklaring, så du bedre kan forstå, hvad SEO går ud på. SEO er en metode, hvorpå du kan påvirke placeringen i eksempelvis Google på visse søgeord. Hvis du eksempelvis søger på ”andelsbolig København”, så er der med garanti ejendomsmæglere, der har gjort, hvad de kunne, for at ligge så højt som muligt i de søgeresultater, der kommer frem.

Du kan evt. også selv gå ind på internettet og se hvor mange boliger af din type, der er tilgængelige i dit område lige nu og tage den information med til ejendomsmægleren. Du kan ligeledes prøve at søge på Google for at se, hvilken ejendomsmægler, der dukker op øverst i søgeresultaterne og bruge denne information til at vælge ejendomsmægler.

Kort sagt er der mange måder SEO er interessant for salget af din bolig, men forhør dig ved din ejendomsmægler, og hør hvad de selv gør og lad dette være en del af din endelige beslutning for, hvem der skal sælge netop din bolig.