Da jeg for nogle år siden flyttede i hus med min mand, var et af de absolut vigtigste kriterier, at huset skulle have en pejs. Det er jo så hyggeligt at sidde omkring pejsen og suge varmen til sig, når det sner udenfor! Desværre opdagede jeg hurtigt, at jeg ikke kunne finde ud af at tænde op i den, og så er den jo ikke til megen nytte.

Jeg har prøvet med træstykker i alle længder og tykkelser, men desværre har det endnu ikke givet pote. Til sidst var jeg næsten ved at give op og blot acceptere, at jeg nok aldrig ville blive venner med den forpulede pejs. Da jeg så opdagede, at der jo findes træpiller, skete der dog pludselig noget!

Hvis du er lige så uduelig som mig og ikke ved, hvad træpiller er, skal du ikke fortvivle. Jeg vidste det jo heller ikke for et par dage siden, men nu har jeg set lyset. Træpiller er – som man måske kan regne ud – nogle bittesmå ”piller” af træ, der bruges som brændsel.

Træpiller er en del lettere at håndtere (og for den sags skyld antænde) end almindelig brænde, og de er derfor meget velegnede til folk som mig, der hverken har tid eller lyst til at fumle med store brændestykker, der jo både er besværlige og forårsager et værre svineri (tro mig når jeg siger, at jeg her taler af erfaring)!

Denne vinter er træpiller altså blevet fast inventar i vores hjem. Der er jo så meget, som man skal tage sig af på denne tid af året – både juleindkøb, snerydning og jeg ved snart ikke hvad. Hvert år er der endda et ekstra punkt på min personlige liste: ”Find ud af, hvordan man tænder op i pejsen!”

Med opdagelsen af træpiller er dét dog heldigvis noget, som jeg allerede nu kan strege fra listen.