Glæden ved at have et nyt badeværelse kan være stor, hvis man får det præcis, som man gerne vil have det. Det kan dog være lidt af en jungle at finde ud af, hvad der vil være mest optimalt for lige netop en selv og selvfølgelig også ens pengepung. Og det er jo begge ting der er udslagsgivende for hvor glad man ender med at blive for sit badeværelsesgulv.

Et billigt gulv kan måske have en lavere levetid, og det vil betyde at du skal ud og lægge nyt gulv i et ellers relativt nyt badeværelse langt tidligere end du ville skulle hvis du havde købt en dyrere gulv, og så er spørgsmålet om det billige gulv virkelig er billigere end det dyrere.

Visse gulvtyper er også nemmere at rengøre, og vil kunne tåle en langt længere tid hvor det ikke blive vedligeholdt optimalt uden at det går hen og blive decideret grimt at se på, og hvem har lyst til at blive mødt af det syn hver morgen.

Hvis du står og skal til at få lavet gulv til et nyt badeværelse har du en lang række muligheder. For blot at remse et par af dem op er der keramiske fliser, terrazzo og trægulv.

Fliser i et nyt badeværelse har den fordel at de er nemme at rengøre og er både snavs og vandafvisende. Derudover er de også slidstærke. Disse fordele gør keramiske fliser til en vinder for børnefamilier. Det kræver dog at man først har lagt betongulv.

Terrazzo kan omvendt godt lægges på et let gulv, og vil være et godt valg til et nyt badeværelse, hvis man ikke har mulighed for først at lægge et tungt gulv som beton. Fordelene ved terrazzo er blandt andet at man kan få det i alverdens mønstre og farver, og man kan derfor få det lige præcis som man gerne vil have det. Derudover er det slidstærkt, og kan uden problemer lægges ovenpå et allerede eksisterende gulv.

En helt tredje mulighed er at få trægulv i et nyt badeværelse. Ulemperne er at det har en række sårbarheder. Du kan nemlig risikere at få råd og svamp i træet.  Derudover må det heller ikke lægges tættere end 50 cm fra en bruseniche og lignede. Men selvom det har en lang række ulemper kan være utrolig flot at se på, og det er risikoen værd for nogle mennesker.