Jeg er netop flyttet til en ny lejlighed på Amager, og alt er gået fint, indtil jeg opdagede, at den andelsforening, jeg bor i, bruger Ruko 500 nøgler. Min bror arbejder som låsesmed, og jeg ved derfor, at de ikke er sikre nok til yderdøre. Alligevel var jeg nødt til at få fat i Låsesmed Amager før, jeg kunne overbevise andelsforeningen.

Jeg har fundet denne her skønne andelslejlighed på Amager, og faktisk vil jeg mene, at alt er perfekt ved den ud over fordøren. Den åbnes med en sølle rundhovedet Ruko-nøgle, og det er slet ikke sikkert nok. Da min låsesmeds-bror så min nye lejlighed på Amager, reagerede han også med det samme. Endnu en gang fik jeg en længere forklaring på, hvorfor rundhovedet Ruko-nøgler slet ikke er sikre nok. Jeg har hørt det mange gange før, men til jer, som ikke har en låsesmed til bror, vil jeg da gerne lige forklare: En lås, der bruger rundhovedet Ruko-nøgle – også kaldet en Ruko 500 – kan nemt åbnes med såkaldte bankenøgler. Det tager ganske få sekunder for den øvede tyv, og det værste er, at man ikke kan se spor efter indbrud. Det er rigtig dumt i en eventuel forsikringssag.

Det gad andelsforeningen imidlertid ikke høre på, da jeg henvendte mig. Det ville sikkert koste for mange penge at få skiftet alle låse i andelsforeningen ud. Jeg kontaktede derfor Låsesmed Amager, som sagde ja til at besøge andelsforeningen og forklare hvorfor, at det er vigtigt at udskifte låsene. Sjovt nok ville min nye andelsforening meget hellere tro på Låsesmed Amager, og jeg fik mit krav igennem. Selv om jeg er glad for, at Låsesmed Amager kunne overbevise dem, irriterer det mig alligevel lidt, at min nye andelsforening på Amager skulle have en låsesmed forbi, før de ville røre en finger.