elektro osmose

 

Elektro osmose – hvad er det?

Rigtig mange danskere døjer i disse år med fugt i huset, og det er især kældrene rundt omkring i landet, der er hårdt ramt af fugt. Vi har i de seneste år fået store mængder af regn, som har ført til deciderede oversvømmelser i store dele af landet.

Regnskyllene har ført til hundredvis – hvis ikke tusindvis – af oversvømmede huse og kældre, og ikke nok med at det koster det hvide ud af øjnene af få tømt huset eller kælderen for vand samt at en eventuel reparation for vandskader, så er det også bedst at få investeret i noget, der kan forebygge fugt i væggene osv. fremover.

Heldigvis behøver det ikke at være særlig dyrt at investere i forebyggende udstyr, hvis du altså vel at mærke investerer i det rigtige.

Noget helt nyt er det, der kaldes elektro osmose, som er en metode, der er utrolig effektiv og samtidig billig. Metoden kan anvendes til mur- samt træværk.

Det førende og bedste elektro osmose system er Drymat System. Systemet består udelukkende af en strømførende ledning, elektroder samt en lille boks. Du tænker måske allerede, at det vil se forfærdeligt ud at have installeret. Men det er faktisk kun den lille boks, som vil være synlig. Den strømførende ledning samt elektroderne skjules i væggene.

Systemet fungerer ved, at der bliver sendt svage impulser af jævnstrøm i murværket, så det vand, der måtte være i væggene blive positivt ladet. Et negativt ladet spyd, der skal placeres i den omkringliggende jord, tiltrækker derefter det positivt ladet vand. Vandet bliver herefter ledt væk fra væggene og ud i den omkringliggende jord.

Du skal ikke være bange for, at det betyder en kæmpe el-regning, for den strøm der skal bruges, løber maksimalt op i 10 kr. om måneden.