Det er blevet mere og mere populært blandt danskerne, at få anlagt et omfangsdræn for at komme fugten i kælderen til livs, men ofte kan det være en omkostelig affære med en urimelig pris. Et omfangsdræn er et dræn, der bliver gravet ned i jorden omkring dit hus ydermure, og som har til formål at lede det overskydende vand og fugt væk fra kælderen. Med de seneste par års mange skybrud, er det blevet et must blandt mange danskere at få anlagt et sådan omfangsdræn, da de er rædselsslagene for at få flere vandskader og fugt i kælderen – men prisen kan være høj.

Omfangsdræn til en god pris er ikke lig dårlige omfangsdræn

Det kan være lidt af et projekt, at få anlagt omfangsdræn, og det kan hurtig koste dig en formue af en pris. Når man anlægger et omfangsdræn, graver man jorden op langs husets kældervægge, da disse skal renses og påføres tjære. Efterfølgende skal der monteres platonplader på kælderens ydervægge, hvor omfangsdrænet skal anlægges med en drænslange, der fyldes op med grus. Det er et stort projekt at anlægge et omfangsdræn, og det kan hurtigt koste dig en urimeligt høj pris.

Det er både en meget tidskrævende og omkostningstung løsning, at få anlagt et omfangsdræn, og mange firmaer udnytter samfundets råb om hjælp til at sætte prisen urimeligt højt. Netop derfor har firmaet Drytech fået meget opmærksomhed inden for den seneste tid. De er nemlig kommet med et alternativ til det klassiske omfangsdræn, der har en betydeligt lavere pris.

Den lettere løsning til et godt omfangsdræn – til en bedre pris: Drymat

Drytechs alternativ til et omfangsdræn hedder Drymat System, og er en lettere løsning til en bedre pris. Med Drymat System får du hverken ødelagt din have eller din flisebelægning, og du slipper både for alt det besvær, der følger med anlæggelse af et omfangsdræn – samt den høje pris. Med Drymat System bliver fugten i din kælder fjernet ved hjælp af det, der hedder elektro osmose. Ved hjælp af en strømførende ledning, elektroder og en Drymat boks i din kælderen, vil der blive sendt svage impulser af jævnstrøm ind i væggene, hvilket gør, at vand og fugt i væggene bliver positivt ladet. Der placeres så et negativt ladet spyd i jorden omkring dit hus, hvilket vil tiltrække det positivt ladede vand fra din kælder, og på den måde lede vandet ledt væk fra kælderens vægge, og ud i jorden. Dette alternative omfangsdræn tager typisk 2 dage, er 100 % vedligeholdelsesfrit, og koster dig ikke en uoverskuelig pris.