Hvis man som mig bor på Nørrebro, er der i hvert fald en ting som man ikke kan undgå og det er støj! Støj fra naboer, støj fra trafikken, støj fra metrobyggeriet, støj fra folk i gaderne, det er ikke ligefrem et stille sted. Derfor er det også svært at få ro hvis man ligesom mig bruger en stor del af tiden derhjemme da jeg arbejder hjemmefra, og har brug for ro til at koncentrere mig.  Jeg kunne jo vælge at flytte til et mere stille og roligt sted, dog kan jeg udover støjen vældig godt lide at bo her på Nørrebro. Derfor besluttede jeg mig en dag for at jeg ville investere i lydisolering til min lejelighed, så jeg endelig kunne få noget ro.

Luftlydsisolering og trinlydsisolering
Jeg ringede til en kompetent håndværker som havde få gode anmeldelser på truspilot, og fik aftalt en tid med ham, så han kunne rådgive mig om hvad han syntes jeg havde brug for samt snakke hvad jeg godt kunne tænke mig at få lavet. Da han så på den aftalte dag dukkede om til vores møde, blev vi hurtigt begge to enige om at det bedste ville være hvis jeg både fik lavet luftlydsisolering og trinlydsisolering.

lydisolering

Få tilskud til lydisolering
For at være lidt teknisk kan jeg forklare at man ved luftlydsisolering isolerer man mod den lydtransmission, som forekommer via luften, det kunne være fx hvis en nabo spiller højt musik. Ved trinlydisolering isolerer man mod den lydtransmission, og det kunne fx være et par støjende naboer som larmer med højlydt ved at deres børn løber rundt på overetagen. Nu hvor jeg kan se tilbage på tiden før jeg fik isoleret min lejelighed her jeg vældig glad for at have fået det gjort, jeg har ikke hovedpine længere, hvilket også var en af grundene til jeg ville lydisolere mit hjem, og jeg kan nu mere overskud til at tilbringe mere tid sammen med min familie og mit arbejde. Dog ville jeg ønske at jeg kunne havde fået tilskud til at lydisolere mit hjem, grundet metrobyggeriet, ligesom de mennesker der bor omkring jernbaner der bliver renoveret får det. Hvis du nemlig bor omkring en jernbane som bliver renoveret kan du nemlig søge tilskud om at få isoleret din bolig, som du kan læse mere om her.