Mange drømmer om nyt tag, og mange har faktisk også råd til det, men få vælger at gøre noget ved det. På trods af stigende boligpriser og et lurende opsving, er mange danskerne stadig bange for at give sig i kast med at få lagt nyt tag på huset. Danskerne er simpelthen blevet mere påpasselige med at kaste sig ud i dyre projekter, efter at have brændt nallerne i en enorm boligboble for få år siden.

Entreprenører står i kø for at tilbyde ganske fornuftige priser på arbejdet, men forbrugerne holder sig stadig tilbage, også selvom boligmarkedet forlængst har stabiliseret sig og endda vist tegn på fremgang i store dele af landet. Og efter fem stille år trænger mange huse efterhånden til en kærlig hånd på øverste etage. Der er mange gamle eternittage, der forlængst har overskredet deres holdbarhedsdato, og trænger til fornyelse. Kort sagt, et hav af huse trænger til at få nyt tag.

Det er ikke gratis at vente med at få nyt tag. Trænger dit tag til fornyelse, er det fordi det ikke længere udfører opgaven godt nok – at holde uvejret ude og varmen inde. Mange slidte tage er så utætte, at der bogstaveligt talt fosser penge ud af dem på grund af varmetab. Varmeregningen på et almindeligt 1½ plans hus med en grundplan på 125 m2 kan sagtens være over 20.000 kroner højere om året end den kunne være, hvis der var nyt tag på. Det koster altså klejner at vente.

Byggebranchen forventer da også en støt voksende aktivitet på markedet, i takt med at tiden går. De dårlige tider kommer på afstand, og problemerne presser sig på. Nye målinger viser, at næsten 50% flere danskere vil få lagt nyt tag de næste fem år, i forhold til de sidste fem år. Derfor opruster entreprenørene sig med mandkraft, og distributørene lagrer store mængder materialer, mens udbuddet stadig er stort og efterspørgslen lille. På den måde håber byggebranchen på at gå rigtig gode tider i møde, når først danskerne får mod på sig igen, hvad nye tage angår.

nyt tag